Съдът в Съединените щати публикува нова порция секретни досега съдебни документи, свързани

...
Съдът в Съединените щати публикува нова порция секретни досега съдебни документи, свързани
Коментари Харесай

Съдът в САЩ публикува секретни документи, свързващи с милионера Джефри Епстийн с Бил Клинтън и Доналд Тръмп

Съдът в Съединените щати публикува нова порция секретни до момента правосъдни документи, свързани с мултимилионера Джефри Епстийн, който се самоуби през 2019 година, до момента в който очакваше да бъде съден по обвинявания в трафик на хора за полова употреба. През последните седмици обществените мрежи бяха изпълнени с изявления, в които се спекулираше, че документите ще включват лист на богати и авторитетни мъже, които са били " клиенти " или " съучастници " на Епстийн. Такива данни нямаше.

В тях се споменава приятелството на Епстийн с 42-рия президент на Съединените щати Бил Клинтън - който не е упрекнат в никакви нарушавания. В тях има информация и за британския принц Андрю, който по-рано уреди правосъдно дело, обвиняващо го, че е правил секс със 17-годишно момиче, пътувало с Епстийн. Американски арбитър подреди записите да бъдат оповестени като част от правосъдно дело, обвързвано със сътрудничката на милионера - Гислейн Максуел.
Голяма част от информацията, която видяхме в тези документи, оповестени през днешния ден, са неща, които в по-голямата си част към този момент са ни известни. Имена като някогашния президент Бил Клинтън, принц Андрю, даже споменаването на Майкъл Джексън излезе посредством юрист преди няколко години. Днешната обява хвърли нова светлина върху това. Освен това се загатва и Доналд Тръмп, различен някогашен президент.
Майкъл Р. Сисак, Associated Press

Милионерът Епстийн, който бе известен с връзките си със звезди, политици, милиардери и университетски звезди, се самоуби в пандиза през 2019 година, до момента в който очакваше развой по обвиняване в трафик на хора за полова употреба. Записите включваха показанията на няколко от жертвите му, доста от които са разказвали обществено историите си и преди. Още преди документите да бъдат оповестени, изобилстваше дезинформация за това какво има в тях. Съдията по делото обаче все още не е определил период, в който всички документи би трябвало да бъдат оповестени. Очаква се през идващите няколко дни да бъдат оповестени още документи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР